top of page
tomoko-uji-MUPCSMPgh6k-unsplash_edited.j

Over ons

DRINK COFFEE, SAVE BEES

De bij is een van de meest belangrijke dieren waar we de aarde mee delen. De zoemende beestjes zijn onder andere verantwoordelijk voor 75% van ons groente en fruit, en ze zijn onmisbaar in ons ecosysteem. Daarom is het zo belangrijk om iedereen ervan bewust te maken hoe belangrijk het is om de bijen te waarderen en bovenal, te beschermen. 🐝

 

Bij The Hive houden we van de bij, en we willen samen met jullie er alles aan doen om de bij te redden. Dat doen we door middel van onze 4 stappen: Waarderen, leren, community creëren & doneren.

 

Waarderen

We hebben de bijen hard nodig. Niet alleen voor honing en bijenwas, maar voor ons hele ecosysteem. Het is belangrijk om te onthouden en te waarderen wat de bijen allemaal voor onze wereld doen. Daarom hebben wij alle ingrediënten die bestoven zijn door de bij onderstreept op onze menukaart om zo aan te geven waar we de bijen onder andere voor te danken hebben.

Leren

We vinden het belangrijk dat al onze gasten het een en ander opsteken over de wereld van de bijen. "Waarom sterven de bijen uit?" "Wat kunnen wij eraan doen?" "Wat houdt bij-vriendelijk imkeren in?" We beantwoorden deze vragen (en meer) aan iedereen in de zaak en op social media. Verandering begint natuurlijk bij bewustwording en kennis!

Community creëren

Bij ons zijn alle honing- en bijgerelateerde producten volledig bij-vriendelijk. Wij werken samen met imkers en imkerijen waar het welzijn van de bij altijd voorop staat. Bovendien werken wij uitsluitend samen met leveranciers en partners die hun steentje bijdragen aan een beter milieu, zowel voor de bij als voor de mens. Zo proberen we een community van bedrijven en mensen met een soortgelijke missie te creëren. We werken onder andere samen met Imkerij de Werkbij, De Bijenstichting, The Pollinators, de Haarlemse ImkerverenigingInstock, Pukka thee, Zzinga, Fritz-kola & Neleman.

Doneren

Tot slot hebben wij de intentie om ook direct financieel bij te dragen aan goede doelen zoals de Bijenstichting en The Pollinators. Gezien wij maar 6 dagen voor de eerste Covid-gerelateerde horecasluiting zijn geopend staan onze financiële pijlers momenteel op 'overleven', maar zodra wij winst generen zal hiervan uiteraard een percentage gedoneerd worden.

marcel-dijkman-9vLRxcZ0pFc-unsplash_edit
bottom of page